Selecteer een pagina

Alles wat er nog inzit gooi ik er in die laatste twee kilometers uit. Mind over matter. Blijven pushen. Net voorbij de kubuswoningen zie ik een legertje fotografen. Ik probeer een btje fatsoenlijk te poseren in het voorbij gaan maar één of andere mafketel vind het nodig om push ups te gaan zitten doen recht voor hun neus, dus alle camera’s lijken zijn kant op gericht te zijn. Heb ik weer. Er zal straks toch wel een mooie herinnering zijn vastgelegd van deze prestatie? Nou ja, ik merk het wel, nog maar een klein stukje …

Vlak voor de Coolsingel, uit het niets klinkt ineens weer mijn naam. Ik kijk naar rechts en zie Kristine. Top dat ze is komen kijken!! Maar het zou natuurlijk ook zo maar de combinatie met een bezoek aan Van den Assem en de Markthal kunnen zijn die haar heeft overgehaald om op zondag naar Rotterdam af te reizen. Ik begroet haar met een brede glimlach en een thumbs up en haar zoon schiet juist op dat moment voor mij één van de leukste foto’s van de marathon. En dat op z’n mobieltje haha. Enkele seconden later draai ik naar rechts en begint de eindsprint naar de finish.

De Coolsingel


Ze zeggen dat je van de Coolsingel moet genieten. Dat je de sfeer op de Coolsingel moet inademen en tot je moet nemen. Ik zeg (in gedachten) ‘GET THE F.CK OUT OF MY WAY!’ want ik zit nog vol adrenaline en motivatie om ‘op tijd’ binnen te komen. Maar het is druk, met lopers en soms met niet-lopers: kinderen, familieleden … Op links heb ik geen vrije doorgang en ik zwerf dan maar naar rechts. Dicht langs de hekken is genoeg plek. Moet er niet een of andere flapdrol zijn of haar armen, vlaggenstok of bloemenbos uitsteken, maar er is plek, en ik duik in het gat … Tering wat is de Coolsingel lang voor een sprint als je er bijna een hele marathon op hebt zitten … Was liever gestopt bij het terras voor het WTC of bij de nieuwe Mac, maar nee het asfalt houdt maar niet op … nog een paar meter door tot voor het stadhuis … Ik kijk naar de klok en denk f.ck, ik heb het net niet gehaald! Maar hé … ik heb gewoon zojuist mijn eerste f.cking marathon uitgelopen!!! I DID IT!!! Waanzinnig! Wat een lekker gevoel! En wanneer een kwartier later de officiële uitslag uiteindelijk zichtbaar wordt … Ik deed het in 4 uur …, 29 minuten en 53 seconden. Groter kon mijn glimlach daarna niet meer worden …

Dit was de meest waanzinnige uitdaging die ik tot op heden ben aangegaan, en een mooier verloop van deze bijzondere dag (en voorafgaande avond) kan ik me bijna niet voorstellen … En blijft het hierbij? Waarschijnlijk niet. Maar of het de volgende keer in 2016 weer de marathon van Rotterdam wordt of eentje aan de andere kant van de wereld … Only time will tell …

VoorHoekCoolsingel
PreCoolsingel_450
Finish1
Finish2
OmslagfotoPostMarathonV8

PS Excuses Olga voor het feit dat ik je na de finish totaal over het hoofd heb gezien. Zo zit je op zaterdagavond gezamenlijk aan de pasta bij Gusto, en zo loop je elkaar straal voorbij na 42.195 meter …

20150411_092_600x338
Finish3